Vragen


Vragen

Onderstaand geven we antwoord op vragen die regelmatig bij ons binnenkomen. Sommige vragen zijn simpel. Sommige wat moeilijker. We hopen hiermee extra service te bieden aan onze zeer gewaardeerde klanten.


Badmeubelen

Wat is een badkamermeubel?

Een combinatie van een wastafel, spiegel, verlichting en kast(-en) wordt een badkamermeubel genoemd. Badkamermeubelen zijn er in vele vormen, maten en kleuren. Badmeubelen zijn ook zeer trendgevoelig. Een greep uit onze badkamermeubelen zie je door hier te klikken.

Van welk soort materiaal is een wastafelblad gemaakt?

Wastafelblad kunnen van verschillende soorten materiaal worden vervaardigd. De meest voorkomende materialen zijn keramiek en mineraalmarmer. De wastafelbladen kunnen tevens gemaakt worden van glas, solid surface of een natuursteen zoals bijvoorbeeld hardsteen. Klik hier om onze wastafelbladen te bekijken.

Wat is keramiek?

Keramiek is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Keramiek ontstaat door verhitting (in bijvoorbeeld een oven), soms in combinatie met druk, waarbij minimaal twee elementen aanwezig zijn. Een van deze elementen is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn. Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, hittebestendig, niet elektrisch en thermisch geleidend en non-magnetisch. 

Wat is solid surface?

Solid surface is een nieuwe generatie van gegoten of gespoten minerale polymeer-producten. Solid Surface is een mix van speciale harsen (pmma) met minerale vulstoffen (op aluminiumbasis). Solid Surface is homogeen,  niet poreus, door-en-door gekleurd. Solid surface behoort tot de composieten.
 
Wat is mineraalmarmer?

Polybeton, of ook wel mineraalmarmer is een materiaal gemaakt op basis van marmerpoeder en polyester. Het voelt aan als massief steen, en is in tegenstelling tot keramiek verkrijgbaar in veel strakkere vormen. Rechte hoeken en vierkante bakken zijn met keramiek bijna niet te maken. Zowel voor polybeton als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, en makkelijk te onderhouden en hygiënisch is. Als uw wasbak beschadigt, zal er bij keramiek een stukje glazuur afbreken, en polybeton zal krassen. Krassen op het polybeton zijn onzichtbaar weg te poetsen.